Hoppa till huvudinnehåll

Laddplatser

Behöver du fylla på med energi? Vi har 122 laddplatser i centrum där du kan ladda din elbil. Ta en promenad eller besök någon av Umeå centrums aktiviteter så laddar vi din bil.

 

 

 

 

 

Vi laddar för ett fossilfritt Umeå

Vi vill göra Umeå tillgängligt för dig med laddfordon, därför skapar vi möjligheter att bo, besöka och arbeta i centrala Umeå på ett hållbart sätt. Den gröna omställningen inom fordonsflottan är viktig för en minskad klimatpåverkan men också för ett framtida grönt Umeå.

Var kan jag ladda bilen?
Idag har vi totalt 122 publika laddplatser som finns utspridda i p-huset Nanna, p-huset Järnvägsallén och p-huset Navet. När du laddar din elbil hos Upab betalar du i första hand för parkeringen, sen tillkommer en tilläggstjänst där priset baseras på el, installationskostnad och underhåll för laddplatsen. Vi garanterar en effekt på minst 3,7 kW och max 11 kW beroende på hur många laddplatser som används i parkeringsanläggningen.

Hur betalar jag?
På de anläggningar där vi har laddplatser betalar du för parkering och laddning. Laddningen har en speciell zonkod, och i den ingår parkeringsavgift och laddning. Du behöver inte betala laddningen separat. Håll utkik efter vilken zonkod som gäller på platsen där du parkerar, starta din parkering och laddning med Parkster eller EasyPark. Om du är intresserad av att hyra ett parkeringsabonnemang med laddning så tillkommer en tilläggskostnad. Läs mer här.

Laddinfrastruktur
För att fortsätta bygga ut vår laddinfrastruktur på ett hållbart sätt krävs att vi minskar belastningen på elnätet. För att minska belastningen använder vi något som kallas för lastbalansering, vilket innebär att effekten på våra laddplatser kan variera. Vi garanterar en effekt på minst 3,7 kW och max 11 kW beroende på hur många laddpunkter som används i parkeringsanläggningen. På så vis belastar vi inte elnätet med höga effekttoppar. Kom också ihåg att ditt fordon kan ha begränsningar i hur mycket el den kan ta emot. Ta kontakt med din fordonsleverantör för att ta reda på om ditt fordon har några begränsningar.