Hoppa till huvudinnehåll

Vi gör Umeå tillgängligt

Framtidens Umeå utvecklas i snabb takt, med helt nya möjligheter för både människor och företag. En levande och växande stad, som så många som möjligt ska kunna ta del av på sina egna villkor. Det är bland annat därför vi på Upab finns till. För att göra Umeå tillgängligt.

 

Vårt uppdrag är att bidra till Umeås framtid genom att se till att parkeringsmöjligheterna utvecklas i samma takt som övriga staden. Umeå ska vara tillgängligt och tryggt – även för dig med bil. I Vårt uppdrag ingår det att prioritera besökande till centrala Umeå, vilket i förlängningen är bra för både privatpersoner och företagare.

Tillsammans med andra positiva samhällskrafter arbetar vi för att målen ska förverkligas på bästa möjliga sätt. Många spännande och viktiga byggprojekt går helt enkelt inte att förverkliga om inte vi på Upab bygger nya parkeringar.

Vi ägs av Umeå kommun, men förväntas inte vara vinstdrivande. Däremot behöver vi själva skapa ekonomiska resurser att både driva våra befintliga parkeringar och fortsätta utveckla nya. Vi investerar varenda i krona i Umeås framtid. Som kommunalägt bolag stannar pengarna i Umeå och främjar stadsutvecklingen.