Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter och information

Rally Sweden 2024

Den 15-18 februari arrangeras Rally Sweden i Umeå, men redan på torsdag den 8 februari börjar förberedelserna inför tävlingarna. Det betyder att många människor och fordon kommer vara i rörelse runt om i Umeå, framförallt i centrum, runt Noliaområdet och Umestan.

Läs mer

Motorvärmare i parkeringshuset Järnvägsallén åter i drift!

Vi är glada över att meddela att problemet är åtgärdat, och att samtliga motorvärmarcentraler är åter i drift. Våra tekniker har samarbetat tätt med leverantörer och entreprenörer för att så snabbt och effektivt som möjligt lösa situationen. Vi beklagar de eventuella olägenheter som detta kan ha orsakat! 

Läs mer

Kortslutning i motorvärmarcentraler på Järnvägsallén

Parkeringshuset Järnvägsallén möttes av en mindre läglig motorvärmarincident mitt i julruschen. Av säkerhetsskäl har därför samtliga motorvärmarcentraler tagits ur drift tills att detta retts ut med berörda leverantörer och entreprenörer.

Läs mer

Exklusivt erbjudande i parkeringshuset Järnvägsallén!

Under kommande månader kommer det att vara högt tryck i centrala stan med bland annat julhandel och mellandagsrea, vilket kan skapa mer oreda än vanligt på grund av pågående ombyggnationer av gator. Vår förhoppning med en kampanj på Järnvägsallén är att öka tillgängligheten och erbjuda en prisvärd parkeringslösning för kortidsparkerare, samtidigt som man undviker det ökade trafikkaoset som ombyggnationerna kan medföra.

Läs mer

Ny VD på ingång!

Annika Ljungblad som idag är delägare och fastighetsutvecklare på Projektledargruppen i Umeå AB tillträder tjänsten som VD på Upab redan 1 februari!

Läs mer

Utökning av publika laddpunkter i Parketten

I början på sommaren utökade vi antalet publika laddpunkter i P-husen Nanna och P-huset Navet från 52 till 94 stycken. Vårt arbete mot den gröna omställningen pågår kontinuerligt och ytterligare 13 laddpunkter har installerats i Parketten, resulterat i 23 stycken totalt.

Läs mer

Ombyggnation av Vasagatan

Arbetet förväntas att pågå fram till senhösten 2024, vilket kommer att påverka trafiken och medföra en del störningar till- och från parkeringsområden belägna i området.

Läs mer

Elin Pietroni slutar som VD på Upab

Sedan 1 april 2017 har Elin Pietroni varit med och påverkat Upabs framtidsutveckling. Den 1:a december avslutar hon sitt uppdrag som VD för Upab när hon tillträder tjänsten som vice VD och områdeschef för affärsstöd och utveckling på Umeå Energi AB.

Läs mer

Kungaparet besöker Umeå

Torsdag 31 augusti kan det vara läge att se över ditt val av transportmedel in till stan! 🚌🚲 Kungaparet besöker Umeå och framkomligheten begränsas.

Läs mer