Hoppa till huvudinnehåll

Övriga fordon

 

Utöver parkering för bilar erbjuder Upab parkeringsplatser för motorcyklar, husvagnar, husbilar och bussar.

En ställplats är en uppställningsplats som är primärt avsedd för husbilar och husvagnar. Här ska MSB:s tips och råd till dig som campinggäst följas. Det är viktigt att tänka på att avståndet mellan de fordon som parkerat på stallplatserna minst ska vara 4 meter. Övrigt ska besökande se till att ordning och reda råder. Finns behov att tömma latrin eller att duscha går det att göra på First Camp Nydala.

Vi har två stycken parkeringsområden med ställplatser i Umeå:

Västra kyrkogatan 25
Ställplatsen är öppen 1 maj – 31 oktober. Här kan du övernatta med din husbil och husvagn med närhet till Umeå Centrum.

Järnvägsallén 15
Här finns två stycken ställplatser som är öppna året om. Här kan du övernatta med din husbil och husvagn med närhet till Umeå Centrum.

Norrbyn
Ställplatserna är öppna 1 maj – 31 oktober. Här finns närhet till badplats och färja för att besöka Norrbyskär – Umeås skärgårdspärla.

Karta över våra parkeringsplatser First Camp Nydala

Husvagnsparkering
Om ett släp- eller husvagn är ihopkopplad med en bil betalas parkeringsavgiften för ett fordon. En släpvagn eller husvagn utan bil som står på en avgiftsbelagd parkeringsplats ska betala för parkeringen. Tänk på att bil och släp fortfarande måste parkera inom markerad parkeringssträcka efter en gata eller på en parkering. En del parkeringsanläggningar har förbud mot släp- eller husvagn. Detta är i så fall skyltat med vägmärken.

Om du önskar hyra en långtidsparkering för husvagn så finns detta på Docentvägen 4 och Vildmannen, här får ingen övernattning eller camping ske utan enbart parkering av fordonet. Logga in på mina sidor för att se vad som finns tillgängligt.

Husbilar
Husbilar får precis som husvagnar parkera på de flesta gator och parkeringar i Umeå. Så länge fordonet ryms inom markerad parkeringssträcka efter en gata eller på en parkering. Var alltid vaksam på skyltningen. En del parkeringsanläggningar har förbud mot husbilar. Detta är i så fall skyltat med vägmärken.

Här finns förslag på olika platser i Umeå att parkera på.

 

Karta över våra parkeringsplatser

I Umeå finns jämnt utspridda parkeringsplatser på gatu- och tomtmark för buss. På följande adresser finns möjlighet till bussparkering:

Sveagatan 21
2-3 bussar
Giltigt 4 timmar
Parkeringsförbud 21:00-06:00

Dunkersgatan 7
1 buss
Giltigt 4 timmar
Parkeringsförbud 19:00-09:00

Magasinsgatan 1
2-3 bussar
Giltigt 4 timmar mellan 07:00-19:00
Fritt övrig tid

Magasinsgatan 7
1 buss
Giltigt 2 timmar
Parkeringsförbud 19:00-09:00

Kungsgatan 75, Mimer
2 bussar
Avgift dygnet runt

Järnvägsallén Väst
10 bussar
Avgift dygnet runt

Norrbyn (Färjeläget)
2 bussar

Har du fler frågor gällande bussparkeringar, ta kontakt med vår kundtjänst.

 

Karta över våra parkeringsplatser

Parkering för MC
Om du parkerar en MC i någon av våra parkeringsanläggningar gäller samma regler som för bilar, alla däck ska vara inom de vita markeringarna. Du kan parkera på en parkeringsruta och betala din parkeringsavgift. I Umeå finns avgiftsfri MC-parkering på särskilt skyltade MC-platser på Vasagatan och Götgatan. Men även på Umeå Campus, Samhällsvetaren, Humanisten, Teknikern, Fysiologen och Linnaeus väg.

 

Karta över våra parkeringsplatser