Hoppa till huvudinnehåll
Senast uppdaterad 12 februari, 2024

Rally Sweden 2024

Den 15-18 februari arrangeras Rally Sweden i Umeå, men redan på torsdag den 8 februari börjar förberedelserna inför tävlingarna. Det betyder att många människor och fordon kommer vara i rörelse runt om i Umeå, framförallt i centrum, runt Noliaområdet och Umestan. Vi vill därför ge en förvarning om att det finns risk för köbildningar i anslutning till och i våra parkeringsanläggningar under denna period.

Parkeringar vid Noliaområdet, Umestan och Dragonskolans garage kommer att vara avstängda under evenemanget.

Noliaområdet
På Noliaområdet kommer Rally Sweden ha sitt servicecenter, här har rallyteamen sin bas där de arbetar med sina fordon. Avgiftsparkeringarna på Noliaområdet kommer vara helt avstängda från 8-21 februari. Om du har månadstillstånd har du fått särskild information om var du kan parkera istället.

Dragonskolans garage
Avgiftsparkeringarna i Dragonskolans garage är avstängda 14-18 februari. Om du har månadstillstånd kommer du fortsatt att kunna parkera i garaget, men måste visa upp ditt parkeringstillstånd för vaktpersonal.

Umestan
Avgiftsparkering runt om Umestan kommer vara avstängd 14-18 februari.

Om du planerar att köra bil hänvisar vi dig till Parking A Godsbangården i första hand och sedan parkeringshusen i centrum. Parking A Godsbangården är gratis och kommer att vara öppen 9-18 februari.

Hitta parkering via vår webbkarta
Karta – Upab

Värdefull information till dig som väljer lokalbussarna
Rally Sweden 2024 – Ultra – lokaltrafiken i Umeå (tabussen.nu)

Läs mer om Rally Sweden i Umeå
Rally Swedens hemsida
Visit Umeå