Hoppa till huvudinnehåll
Senast uppdaterad 18 februari, 2022

Rally Sweden i Umeå

Den 24-27 februari arrangeras Rally Sweden i Umeå men redan på måndag 21 februari börjar förberedelser inför tävlingarna. Det betyder att många människor och fordon kommer vara i rörelse runt om i Umeå, framförallt i centrum och runt Noliaområdet och Umestan. Vi vill därför ge en förvarning om att det med största sannolikhet finns risk för stora köbildningar i anslutning till och i våra parkeringsanläggningar under denna period.

Parkeringar vid Skeppsbron, Noliaområdet, Umestan och Dragonskolans garage kommer att påverkas av tävlingarna och andra evenemang som sker runt om i Umeå.

Noliaområdet
På Noliaområdet kommer Rally Sweden ha sitt servicecenter, här har rallyteamen sin bas där de arbetar med sina fordon. Avgiftsparkeringarna på Noliaområdet kommer vara helt avstängda från 17 februari till 3 mars. Om du har månadstillstånd har du fått särskild information om var du kan parkera istället.

Dragonskolans garage
Avgiftsparkeringarna i Dragonskolans garage är avstängda 23-28 februari. Vi hänvisar till skyltad gatuparkering vid: Larmgatan, Ryttargatan, Kungsgatan, Smedsgatan, Hantverkargatan, Prästgatan, Utgårdsvägen, Östra Prinsgatan och Hedlundavägen. Om du har månadstillstånd kommer du fortsatt att kunna parkera i garaget, men måste visa upp ditt parkeringstillstånd för vaktpersonal.

Umestan
Avgiftsparkering runt om Umestan kommer vara avstängd 22-27 februari. Vi hänvisar till skyltad gatuparkering Hagaområdet.

Skeppsbron
På Skeppsbron nere vid kajen kommer det vara flera olika aktiviteter under veckan. Bland annat invigning och prisceremoni. Avgiftsparkeringarna på Skeppsbron kommer att vara avstängda 21-28 februari.

Läs mer om Rally Sweden i Umeå

Rally Swedens hemsida
Rally Sweden 2022 i Umeå (Visit Umeå)