Hoppa till huvudinnehåll
Senast uppdaterad 7 december, 2021

Nya p-automater

När du använder Upabs nya parkeringsautomater behöver du inte gå tillbaka till fordonet med en biljett. Istället anges fordonets registreringsnummer och den tid som man önskar parkera. Parkeringen sker helt digitalt och den förutbestämda parkeringstiden går att avsluta tidigare. Du debiteras då enbart för den tid du har parkerat. Upabs produktionschef Robert Tegström menar att det här är ett steg i rätt riktning för Upab och dess kunder.
–  Det här är en av flera åtgärder för att digitalisera och förenkla betalning av parkering. De här nya parkeringsautomaterna uppfyller de säkerhetskrav som finns kring kortbetalningar och är enkla att använda.

I och med digitaliseringens framfart så växer andelen mobilbetalningar på Upabs parkeringar varje dag. Generellt på Upabs parkeringsområden är det 77 % som betalar med sin mobiltelefon, medan 23 % väljer att betala i en parkeringsautomat. I samband med att parkeringsautomaterna byts ut sker även en utglesning, det vill säga att ett färre antal automater kommer att monteras upp.
– Anledningen till att vi inte ersätter alla automater är att de inte används lika mycket längre. Att du heller inte behöver gå tillbaka med en biljett till din bil, gör att vi kan placera parkeringsautomaterna vid centrala platser i parkeringsanläggningen, berättar Tegström.