Hoppa till huvudinnehåll
Senast uppdaterad 13 januari, 2023

Rally Sweden 2023

Den 9-12 februari arrangeras Rally Sweden i Umeå, men redan på torsdag den 2 februari börjar förberedelserna inför tävlingarna. Det betyder att många människor och fordon kommer vara i rörelse runt om i Umeå, framförallt i centrum, runt Noliaområdet och Umestan. Vi vill därför ge en förvarning om att det finns risk för köbildningar i anslutning till och i våra parkeringsanläggningar under denna period.

Parkeringar vid  Noliaområdet, Umestan och Dragonskolans garage kommer att vara avstängda under evenemanget.

Noliaområdet
På Noliaområdet kommer Rally Sweden ha sitt servicecenter, här har rallyteamen sin bas där de arbetar med sina fordon. Avgiftsparkeringarna på Noliaområdet kommer vara helt avstängda från 2-15 februari. Om du har månadstillstånd har du fått särskild information om var du kan parkera istället.

Dragonskolans garage
Avgiftsparkeringarna i Dragonskolans garage är avstängda 8-12 februari. Vi hänvisar till skyltad gatuparkering vid: Larmgatan, Ryttargatan, Kungsgatan, Smedsgatan, Hantverkargatan, Prästgatan, Utgårdsvägen, Östra Prinsgatan och Hedlundavägen. Om du har månadstillstånd kommer du fortsatt att kunna parkera i garaget, men måste visa upp ditt parkeringstillstånd för vaktpersonal.

Umestan
Avgiftsparkering runt om Umestan kommer vara avstängd 8-12 februari. Vi hänvisar till skyltad gatuparkering på Hagaområdet.

Läs mer om Rally Sweden i Umeå
Rally Swedens hemsida
Visit Umeå